Hukuk Forum NET

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Türk Vatandaşlığı

pilclaw

Üye
Kayıtlı Kullanıcı
Uluslararası kabul görmüş ilkelere göre vatandaşlık doğumla veya doğumdan sonra vatandaşlığa kabul yoluyla kazanılabilir. Bir vatandaşın, bir milletin veya topluluğun üyesi olarak bir taraftan çeşitli haklara sahip olduğu, diğer taraftan da sorumluluklara sahip olduğu kabul edilir.

Vatandaşlık meselesi, bireylerden ziyade uluslar arasında bir sorun teşkil ederek, ulusal sınırların ötesinde karmaşık bir anlaşmazlığa dönüşebilmektedir. Türk yasal vatandaşlık kanununa göre, yabancı yatırımcılara (kısaca belirli bir yasal geliri olan, 18 yaşını doldurmuş, sabıka kaydı bulunmayan ve bulaşıcı (kamu sağlığı açısından engel teşkil eden) bir hastalığı bulunmayan) yabancı yatırımcılara vatandaşlık kazanma fırsatı verilmektedir.

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır?
Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca vatandaşlığa kabul yoluyla Türk vatandaşlığına izin verilmektedir. Türk kanuni vatandaşlık hukuku rejimine göre, yabancı yatırımcılara (kısaca belirli bir yasal geliri olan, 18 yaşını doldurmuş, sabıka kaydı bulunmayan ve bulaşıcı (kamu sağlığı açısından engel teşkil eden) bir hastalığı bulunmayan) Türk vatandaşlığını kazanma fırsatı verilmektedir.

Yabancılar Türk vatandaşlığını alabilir mi?

Yabancılar ilgili mevzuat uyarınca Türk vatandaşlığını kazanabilirler. Günümüzde 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı ve evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı oldukça popülerdir.

Ev alarak Türk vatandaşlığı alabilir misiniz?

Evet, mülk satın alarak Türk vatandaşlığını alabilirsiniz. Bu bağlamda ev satın almak, yabancılar için Türk vatandaşlığına veya Türkiye'de uzun süreli ikamete altın kapı açabilir.

Türkiye'de Oturma İzinleri

Türk vatandaşlığı başvurusu bir dizi dikkatli adım gerektirir. Evrakların hazırlanması, ilgili belge ve bilgilerin temin edilerek ilgili Bakanlığa sunulması olumlu sonuç alınması açısından oldukça kritiktir.

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilgi yıllar geçtikçe artıyor. Türk vatandaşlığı başvuru formunda yatırım yoluyla Türk vatandaşlığına ilişkin özel bir evrak listesi bulunmaktadır. Türkiye'de Türk vatandaşlığının kazanılması, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 20'nci maddesi kapsamında Cumhurbaşkanı kararıyla verilmektedir.

Türk vatandaşlığının başlıca avantajları nelerdir?

Türk vatandaşlığını kazanmanın birçok faydası vardır. Buna göre Türk vatandaşlığının kazanılması, büyüleyici bir ülkede yeni bir hayat yaratılmasında çok önemli bir etkiye sahip olabilir. Başlangıçta, yabancıların Türk vatandaşlığını kazanması, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 21. maddesi uyarınca Türkiye'de yasal olarak kalma hakkını sağlamaktadır. Bir vatandaşın, bir milletin veya topluluğun üyesi olarak bir taraftan çeşitli haklara, diğer taraftan da sorumluluklara sahip olduğu kabul edilir. Vatandaşlığın olmayışı, bireylerden ziyade uluslar arasında bir sorun teşkil ederek ulusal sınırların ötesinde karmaşık bir anlaşmazlığa dönüşebilir.

Türkiye'de yasa dışı kalma ve/veya giriş yapan yabancılara yönelik ağır idari ve cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.

Türkiye'de yasal olarak kalmanın şartları nelerdir?

Öncelikle Türk vatandaşlığının alınması, Türkiye'de yasal olarak kalış için uygulanabilir bir çözümdür. Ayrıca çalışma izni, oturma izni veya uluslararası koruma da kısa vadeli çözüm getirebilir. Türk vatandaşlığının yanı sıra çalışma izinleri, oturma izinleri ve yabancıların uluslararası korunması gibi vatandaşlık odaklı diğer konular da karmaşık ve uzun süren prosedürlere tabidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

HukukForum.NET - UYARI!

Hukuk sitesi çoğu alanı kamuya açık ve okunabilir özelliktedir. Bu nedenle mevzuat (Kanun, Yönetmelik, Tüzük,Yargıtay kararları, Anayasa Mahkemesi kararları, Danıştay içtihatları vb örnek davalar ve mahmeke kararları) ile hukuk forum bölümün büyük kısmı ücretsiz ve herkes tarafından okunabilir olarak tasarlanmıştır.

Gizlilik Politikası Forum Kuralları

Konuyu görüntüleyenler

  • Üst Alt