Hukuk Forum NET

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

2023 Sigorta Şirketine Başvuru Dilekçe Örneği

HukukForum®

YÖNETİM
Yönetici
Admin
Moderatör
Kayıtlı Kullanıcı
(…) SİGORTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
(Adres)

BİLDİRİMDE BULUNAN : (…) (TCKN: )
VEKİLİ : Av.

KONU : (…) tarihinde meydana gelen trafik kazası sebebiyle uğranılan zarara yönelik maddi ve manevi tazminat talebimizden ibarettir.

Sayın Muhatap ;

Sigortalı (…) (zararın meydana gelmesine neden olan karşı taraf), şirketiniz nezdinde (…) poliçe, (…) acente nolu (…) bitiş tarihli Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesiyle kayıtlı bulunmaktadır.

(…) tarihinde (…) (TCKN: ) sevk ve idaresinde bulunan adına kayıtlı (…) plakalı araç (…) adresinde (…) plakalı müvekkil (…) yönetimindeki motosiklete çarpmış ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Kaza sonucu müvekkilin (…) sağ kolu dirseğinden itibaren kesilerek ampute edilmek zorunda kalınmıştır.

Sürücü (…) söz konusu kazanın oluşmasında %100 kusurludur. Olayın meydana gelmesine (…) (olayda yaşanan hata ve ihmaller sıralanacaktır) neden olmuştur. Müvekkil kendi şeridinde kurallara uygun bir şekilde seyir halinde iken kendisini kazanın içerisinde bulmuştur. Ayrıca ilgili kazanın T.C. (…) Başsavcılığı Savcılığı (…) Soruşturma numaralı dosyası ile de işlemleri yapılmaktadır.

Müvekkil kaza sonucunda çok ciddi ve ağır bir şekilde yaralanmıştır. Müvekkil kaza tarihinde (…) Hastanesi’ne kaldırılmış olup; hastanede ciddi tedaviler görmüş, ardından (…) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yapılan tedavi ve tetkikler sonucu müvekkilin (…) sağ kolu dirseğinden itibaren ampute edilmiştir.

Müvekkil kazanın vermiş olduğu olumsuz etkilerle yaşamaya devam etmektedir. Ayrıca müvekkilin vücudunda kesikler ve kırıklar meydana gelmiş olup; kesiklerden kaynaklı olarak vücudunda kalıcı izler oluşmuştur. Kolunu kaybetmiş olmanın üzüntüsü ve artık desteksiz yürüyememesi sebebiyle toplum içine çıkmak istememektedir. Ayrıca ileriye yönelik olarak artık eğitim hayatına ve iş hayatına devam edemez konuma gelmiştir. Bu acılara sebep olan sigortalı/sigortalıların müvekkilin manevi zararlarını tazmin etmesi gerekmektedir.

Yukarıda açıkladığımız nedenlerle talep ve dava hakkımız saklı kalmak üzere; anılan poliçe göz önüne alınarak meydana gelen kaza nedeniyle maddi tazminat (iş görmemezlik, sağlık masrafları, kazanç kaybı, maluliyet durumu) ve kazanın oluşturduğu olumsuz psikolojik etkenler ve çevresel faktörler nedeniyle manevi tazminatın hesaplanarak tarafımıza bildirilmesini ve aşağıda bilgileri verilen hesaba paranın yatırılmasını talep ederiz. (Maddi tazminat miktarının belirlenmesi açısından (…) adresi üzerinden tarafımızla iletişime geçilmesini talep ederiz.) Aksi takdirde müvekkilin tazmin edilmeyen zararları için hukuki yollara başvurulacağı, bu halde yapılacak tüm yargılama giderleri ve vekalet ücretinin de tarafınıza tahmili zorunluluğu hasıl olacağı vekaleten ihtar ve ihbar olunur.

(Banka Bilgileri)
IBAN

EKLER :
– Kaza Tespit Tutanağı
– Maluliyet durumunu gösterir hastane heyet raporu,
– İlk muayene raporu,
– Ameliyat ve tedavi süreci ve taburcu olduğuna dair hastane raporu.

Bildirimde Bulunan Vekili
Av. (…)

NOT: Bu dilekçe metni örnek olmak üzere hazırlanmış olup, dilekçede bahsedilmesi gereken hususlar her somut olaya göre farklılık göstermektedir.
 

Konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

  • Üst Alt