Hukuk Forum NET

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

2023 Bilirkişi Raporuna İtiraz

HukukForum®

YÖNETİM
Yönetici
Admin
Moderatör
Kayıtlı Kullanıcı
Şehriniz..? ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ’NE

DOSYA NO : 2021/0000 E.

DAVACI :

KONU : 05/06/2023 tarihli tarafımıza 07/07/2023 tarihinde tebliğ olan bilirkişi raporuna karşı beyanlarımızdan ibarettir.

AÇIKLAMALAR :

Yukarıda esas numarası belirtilen dosya kapsamında görülmekte olan itirazın iptali konulu davada takip talebindeki alacakların hesaplanması için dosya bilirkişiye tevdii edilmiştir. Bilirkişi raporu tarafımıza 07/07/2023 tarihinde tebliğ olmuştur. Süresi içerisinde bilirkişi raporuna karşı beyanlarımızı sunmaktayız.

05/06/2023 tarihli bilirkişi raporunda kısaca (bu kısımda bilirkişi raporunda anlatılan hususlar kısaca özetlenecektir.)

Öncelikle bilirkişi raporunda yer alan ve aleyhimize olan hiç bir hususu kabul etmiyoruz. Raporda her ne kadar usule uygun bir ihtar ile hesaplar kat edilmediği için yalınızca takip tarihi itibariyle muaccel olan alacakların talep edilebileceği belirtilmişse de (bu kısımda örnek olarak başlangıç yapılan paragraf sonrası, bilirkişi raporunda aleyhinize olan ve düzeltilmesini istediğiniz veya eksik olan hususları belirtmeniz gerekmektedir. Eğer ki bilirkişi raporu tamamen lehinize ise bu durumda bilirkişi raporu doğrultusunda karar verilmesi için beyanda bulunabilirsiniz.)

Yukarıda açıklanan nedenlerle hükme esas alınması mümkün olmayan bilirkişi raporunda yer alan eksik ve hatalı değerlendirmenin giderilmesi için ek bilirkişi raporu alınması gerekmektedir. Sayın Mahkeme aksi kanaatte ise taleplerimiz doğrultusunda davamızın kabulüne karar verilmesi gerekmektedir.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan ve mahkemece resen gözetilecek hususlar birlikte değerlendirilerek;

-Eksik ve hatalı inceleme sonucu oluşturulmuş bilirkişi raporu hükme esas alınamayacağından, itirazlarımız doğrultusunda ek bilirkişi raporu alınmasına;

-Sayın mahkeme aksi kanaatte ise taleplerimiz doğrultusunda davamızın kabulüne, karar verilmesini talep ederiz. 02/01/2023

Av.

Bilirkişi Raporuna İtiraz Eden Davacı Vekili
 

Konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

  • Üst Alt