Hukuk Forum NET

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

2023 Çekişmeli Boşanma Davası Dilekçesi Örneği

HukukForum®

YÖNETİM
Yönetici
Admin
Moderatör
Kayıtlı Kullanıcı
Şehriniz..? NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİNE

DAVACI :
(Boşanma davasını açan davacı bilgileri) (TCKN: …)

(Adres)

VEKİLİ : Av. ?

(Adres)

DAVALI : (davalı eş bilgileri) (TCKN: …..)

(Adres)

KONU : (Çekişmeli boşanma davasına konu olan boşanma nedeni) gerekçesiyle tarafların boşanmalarına karar verilmesine ilişkin talebimizden ibarettir.

AÇIKLAMALAR :

Müvekkil ile davalı (…) (tarih) tarihinde evlenmişlerdir. Tarafların müşterek çocukları bulunmamaktadır. Müvekkil evlendikleri günden itibaren evlilik birliği içerisinde üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getirmiş; aile bağlarının kuvvetlenmesi, evliliğin devam etmesi için elinden gelen çabayı fazlasıyla göstermiştir. Ancak aynı çaba davalı tarafça gösterilmemiş; evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebep olacak davranışlar sergilenmiştir.

(Bu kısımda ayrıntılı şekilde öncelikle yaşanan olaylar anlatılmalıdır. Olayların anlatımından sonra ilgili kanun maddesi ile ilişkilendirerek çekişmeli boşanma nedeni ve kanunda sayılan şartların sağlandığı belirtilmelidir. Ayrıca varsa konuya ilişkin bir Yargıtay kararı eklenmesi dilekçenizi kuvvetlendirecektir.)

Yukarıda açıklanan sebeplerle; tarafların ortak hayatı sürdürmelerinin kendilerinden beklenememesi, (çekişmeli boşanma nedeni) üzerine mahkemenizde işbu davayı açma gereği hâsıl olmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : 4721 Sayılı Kanun, 6100 Sayılı Kanun ve İlgili Mevzuat Hükümleri

DELİLLER : Karşı tarafın cevap dilekçesinde sunacağı delillere karşı delil sunma hakkımız saklı kalmak kaydıyla;, tanık, yemin, bilirkişi, keşif ve sair deliller

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, fazlaya ilişkin dava ve talep hakkımız saklı kalmak kaydıyla;

Taraflar arasındaki evlilik birliğinin (….) şartlarını sağlıyor olması sebebiyle tarafların BOŞANMALARINA,

Yargılama giderleri ile vekalet ücretinin davalı tarafa YÜKLETİLMESİNİ vekaleten arz ve talep ederiz.



DAVACI VEKİLİ

Av. ?
 

Konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

  • Üst Alt