Neler yeni
"Hukuk Forumu - Hukuk Dünyasına Açılan Kapınız"

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek ve kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Acil Kira kontratı dolmadan kiracı çıkarılabilir mi?

Gezegen

Yeni Üye
Aynı sorun bende de mevcut nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardım

Selam Mec

Yeni Üye
Ziyaretçi
Merhaba 3 yıl önce 5 yıllık sözleşme yaparak satın almış olduğum evi kiraya verdim kendimde kiraciyim bu arada... Kira kontratının dolmasına 2 yil var ancak ev sahibim evden çıkardığı için evime geçmek durumundayım kiraciyi nasıl çıkarabilirim bir yöntemi varmıdır? tabiki mağdur etmek istemiyorum ama bende mağdur oldum ve kendi evim varken bu mağduriyeti yaşamak istemiyorum ?
Şimdiden teşekkür ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

radolfel

Avukat
Avukat
Kiracı 10 yıl dolmadan kendi isteği dışında kiralanan konuttan çıkartılamaz. 10 yıllık kiracı hiçbir neden gösterilmeksizin süresi içerisinde tahliye edilebilir. Bu durumun istisnası kira bedelinin ödenmemesi, ihtiyaç sebebiyle tahliye ve tahliye taahhüdünün bulunması gibi hallerdir. İhtiyaç sebebiyle tahliye için de belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir. Bu nedenle kira kontratında belirlenen süre dolmadan kiracının tahliyesi mümkün değildir. Tahliye taahhüdünün olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Kira hukuku ayrıntılı bir alan olduğundan bu konuda deneyimli bir avukata danışmanızı öneririm.

HukukForum.NET - UYARI!

Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız. Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.

Gizlilik Politikası Forum Kuralları

Konuyu görüntüleyenler